Software

Naast enkele specifieke scheeps- en werktuigbouwkundige software pakketten maken we voor onze opdrachten ook veelvuldig gebruik van een aantal algemene software pakketten. De algemene pakketten die we veel gebruiken zijn o.a. een Office pakket en de meest recente versies van AutoCAD.
Op dit moment zijn dat Microsoft Office 2007 en AutoCAD 2012.

 

MasterShip XL

MasterShip is gebaseerd op AutoCAD en voegt aan AutoCAD een aantal specifieke scheepsbouw functies toe.
MasterShip gebruiken we om 2D en 3D constructie tekeningen te maken. Aan de hand van de tekeningen kunnen we complete snijpakketten en gedetailleerde profielstaten en gewichtsberekeningen produceren.

Illustatie bij bericht - MasterShip XL

 

Pias

Dit pakket wordt geleverd door SARC. PIAS gebruiken we voor al onze stabiliteits- en langsscheepse sterkte berekeningen. Hellingproeven werken we hier ook mee uit.
Met behulp van dit programma kunnen we de compartimentering van een schip optimaliseren en inhouden van de compartimenten berekenen.

Illustatie bij bericht - Pias

 

Fairway

Ook dit pakket wordt geleverd door SARC. Met dit software pakket ontwerpen we scheepsvormen en stroken we lijnenplannen. De integratie met PIAS zorgt ervoor dat we met de juiste vorminformatie de stabiliteitsberekeningen kunnen maken.
Met behulp van een speciale invoermodule kunnen we de Fairway vormen ook importeren in MasterShip, en zo met de juiste vorminformatie de constructie van het schip ontwerpen.

Illustatie bij bericht - Fairway

 

MultiFrame

Dit softwarepakket, gemaakt door FormSys, gebruiken we voor sterkteberekeningen van (scheepsbouwkundige) constructies.
Met behulp van dit programma maken we rekenmodellen van bv werktuigen of dek- en bodemconstructies, en is het mogelijk om deze constructies te optimaliseren qua sterkte en gewicht.

Illustatie bij bericht - MultiFrame