Carnival Dream


Projectnr

3121

In de vaart

2017

Schip type

Cruise schip

Klasse

Lloyd's Register

Klant

Croonwolter & Dros

Lengte

306.02 m

breedte

37.19 m

Holte

m

Wat heeft G&S geleverd:


  • Voorontwerp

  • Ontwerptekeningen

  • Constructietekeningen

  • Werktekeningen

  • Bouwbegeleiding

  • Gewichtsberekening

  • Noodgenerator kamerBijzonderheden


Recentelijk heeft een aantal cruisemaatschappijen besloten om hun schepen te voorzien van een â??ADGâ? deckhouse; "Auxillary Diesel Generator" ofwel een extra noodgenerator die elektriciteit moet leveren aan het hotelbedrijf, dus de keuken en de hutten tijdens eventuele uitval. Bij een aantal schepen moet de ADG de bestaande noodgenerator vervangen bij uitval maar bij andere schepen wordt ook actief het watermist systeem (brandblus) hiermee gevoed.
Aanvankelijk werden er tijdelijke containers aan boord geplaatst met daarin een noodgenerator, maar de bedoeling was om een definitief dekhuis te installeren dat zou passen in de stijl van het schip. Elk schip heeft daarmee een â??custom madeâ? generator dekhuis. Een ADG heeft een dieselmotor met generator, een eigen brandstoftank voor in dit geval 6 draaiuren, schakelpaneel etc. en moet zelfvoorzienend zijn.

Voor dit project hebben wij eerst de bestaande situatie aan boord opgenomen, in kaart gebracht en beoordeeld. De bestaande constructie van de gekozen locatie moest worden berekend op sterkte of deze sterk genoeg zou zijn om een volledig dekhuis te kunnen dragen. Aan de hand van de resultaten maakten we een ontwerp dat uiteindelijk werd samengebouwd tot een zo compact mogelijk maar wel toegankelijk geheel. Na transport naar het droogdok (Bahamas) begeleidden wij de installatie aan boord. Deze begeleiding houdt in dat wordt toegezien dat de ADG op de juiste plaats wordt geïnstalleerd, in lijn met de onderliggende scheepsconstructie, aansluiting van de brandstof en brandblussysteem, adviseren in het laswerk. Ook hielden we toezicht op de versterkingen van de bestaande constructie die aan boord moesten worden uitgevoerd om het gewicht van de ADG te kunnen dragen.

Om Carnival een idee te geven hoe de ADG er uit zou gaan zien in relatie met het schip maakten we vooraf van de ADG met schip een 3-dimensionale voorstelling in de vorm van een render.

Carnival heeft voor de "Carnival Dream" gekozen voor een ADG met "MTU" motor met "Leroy Somer" generator. Vermogen: 2.6 MW.