Software
 Naast enkele specifieke scheeps- en werktuigbouwkundige software pakketten maken we voor onze opdrachten ook veelvuldig gebruik van een aantal algemene software pakketten. De algemene pakketten die we veel gebruiken zijn o.a. een Office pakket en de meest recente versies van AutoCAD.
Op dit moment zijn dat Microsoft Office 2019 en AutoCAD 2020.
PIAS

Dit pakket wordt geleverd door SARC. PIAS gebruiken we voor al onze stabiliteits- en langsscheepse sterkte berekeningen. Hellingproeven werken we hier ook mee uit.
 

Met behulp van dit programma kunnen we de compartimentering van een schip optimaliseren en inhouden van de compartimenten berekenen.

Fairway

Ook dit pakket wordt geleverd door SARC. Met dit software pakket ontwerpen we scheepsvormen en stroken we lijnenplannen. De integratie met PIAS zorgt ervoor dat we met de juiste vorminformatie de stabiliteitsberekeningen kunnen maken.


Met behulp van een speciale invoermodule kunnen we de Fairway vormen ook importeren in MasterShip, en zo met de juiste vorminformatie de constructie van het schip ontwerpen.

MultiFrame

Dit softwarepakket, gemaakt door FormSys, gebruiken we voor sterkteberekeningen van (scheepsbouwkundige) constructies.

Met behulp van dit programma maken we rekenmodellen van bv werktuigen of dek- en bodemconstructies, en is het mogelijk om deze constructies te optimaliseren qua sterkte en gewicht.